DICHTBUNDEL

HET MOOISTE VAN EEN DORP IS DE LEEGTE EROMHEEN

Gedichten 2017 / 2018
Marjolein Pieks – dorpsdichter gemeente Heumen
40 blz., ISBN 978-90-829534, uitgave Projectgroep Dorpsdichter Heumen,
€ 7,50 excl. verzendkosten

Marjolein Pieks is in januari 2017 door een vakkundige jury verkozen tot allereerste dorpsdichter van de gemeente Heumen. Zij schrijft gedichten voor speciale gelegenheden en richt zich ook op actuele ontwikkelingen in de gemeente.

Haar schrijfstijl kenmerkt zich door toegankelijk taalgebruik en herkenbare beelden. Ook weet zij filosofische snaren te raken en bedient ze zich van rijke metaforen.

Ze schrijft voor iedereen en maakt gedichten, rijmen, verzen, liedteksten en liedjes. Ze geeft creatieve schrijfworkshops voor kinderen en volwassenen, lezingen en colleges, en treedt op met zang, theater en poëzie. Zij verrast met geïmproviseerde ‘instant’ teksten en snelgedichten en laat engagement zien in haar werk. Een dichter dus die van veel markten thuis is en jong en oud aanspreekt.

Marjolein poëtiseert de gemeente met een tomeloos enthousiasme en jeugdig elan, en ziet het dorpsdichterschap als de verantwoordelijkheid om de vier dorpskernen Malden, Heumen, Overasselt en Nederasselt met elkaar in contact te brengen en te verbinden als een geheel.

© 2018-2020 Projectgroep Dorpsdichter Heumen