PERS

Persbericht

Gouda - Marjolein Pieks, dorpsdichter van Heumen werd met slechts twee stemmen verschil tweede bij het Groots Gouds Stadsdichtersgala . De dichteres leverde twee gedichten in opdracht,een tweetal liederen en een improvisatie waarbij ze met behulp van drie woorden uit het publiek een knap gedicht orakelde.

Ruud Broekhuizen, voormalig stadsdichter van Gouda, heeft de eerste editie van het Groots Gouds Stadsdichtersgala gewonnen. Hij maakte de meeste indruk op het publiek dat als jury optrad. en de stadsdichters Wibo Kosters (Deventer) en Wietse Hummel (Harderwijk) moesten de derde plek delen.

De eerste editie van het Groots Gouds Stadsdichtersgala, een initiatief van de huidige stadsdichter van Gouda, Pieter Stroop van Renen, kan als zeer geslaagd de boeken in en nu al staat vast dat het gala volgend jaar een vervolg krijgt. De presentatie van de middag was in handen van Chris Bellekom en Jeffrey van Geenen van het Kabinet der Stadsdichters. Cultuurwethouder Thierry van Vugt opende het gala en sprak de hoop uit dat dit event de opmaat is voor het grootste stadsdichtersgala van ons land. Tenslotte heeft Gouda veel beroemde dichters met Goudse roots zoals Erasmus, Hieronymus van Alphen, Leo Vroman en, met een knipoog, ook Kim Holland.

Dat je ook heel makkelijk poëzie kan bezingen, bewees de dorpsdichter van Heumen, Marjolein Pieks. Zij is in 2017 gekozen tot eerste dorpsdichter, met als opdracht de verbinding tussen de vier dorpskernen die bij Heumen horen, tot stand te brengen. "En hoe doe je dat dan, dan schrijf je een smartlap," vertelde zij. Vervolgens zong zij het lied Heuse Heumense, wat aanstekelijk werkte op het publiek dat al snel inhaakte en meezong.

Marjolein Pieks tekent twee jaar bij als dorpsdichter van Heumen
De Gelderlander 17-11-2018Weer lichtjesavond op Canadese begraafplaats in Groesbeek
De Gelderlander 13-11-2018Dorpsdichter Mook rijmt toch maar niet op 'anus'
De Gelderlander 27-01-2017Eerste dorpsdichter van Heumen komt uit Mook
Omroep Gelderland 11-01-2017Nieuwe dorpsdichter en vrijwilliger van het jaar in Overasselt
De Gelderlander 11-01-2017Vier sollicitanten voor ambt van dorpsdichter
De Gelderlander 13-10-2016


© 2018-2020 Projectgroep Dorpsdichter Heumen